Poprzednia

ⓘ Katarzyna Adamik



Katarzyna Adamik
                                     

ⓘ Katarzyna Adamik

Jest córką Agnieszki Holland i Laco Adamíka, wnuczką Henryka Hollanda, a także siostrzenicą Magdaleny Łazarkiewicz. Ukończyła studia na wydziale grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Brukseli. Na 42. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni wraz ze swoją matką, uzyskała nagrodę za film Pokot.

W 2012 roku wyznała publicznie, że jest lesbijką. Jej partnerką jest reżyserka Olga Chajdas.

                                     

1. Filmografia

Telewizja
  • 2015: Krew z krwi odc. 7 – II reżyseria
  • 2007: Ekipa – obsada aktorska, uczestniczka pogrzebu Szczęsnego odcinek 14
  • 2005-2008: Pitbull – reżyseria odcinki: 24-27
  • 2009: Naznaczony – reżyseria odcinki: 1, 11-12, współpraca odcinki: 13
  • 2014: Dziecko Rosemary Rosemary’s Baby" – II reżyseria
  • 2011: Układ warszawski – reżyseria odcinki: 1-5
  • 2007: Ekipa – reżyseria odcinki: 1, 3-7, 14, współpraca odcinki: 2, 8-13
  • 2011: Głęboka woda – reżyseria odcinki: 3, 6, 8, montaż odcinki: 3, 6-8
Film
  • 2009: Janosik. Prawdziwa historia – reżyseria
  • 2005: Kopia mistrza – II reżyseria, storyboard
  • 2017: Pokot – reżyseria
  • 1999: The Third Miracle – storyboard
  • 1999: Na koniec świata – storyboard
  • 2001: Kraina wiecznego szczęścia – storyboard
  • 2001: Oczy anioła – storyboard
  • 1999: Plac Waszyngtona – storyboard
  • 2001: Golden dreams – storyboard
  • 1993: Tajemniczy ogród – asystentka Agnieszki Holland
  • 2008: Boisko bezdomnych – reżyseria, scenariusz
  • 2002: Julia wraca do domu – współpraca reżyserska, storyboard
  • 2017: Amok – reżyseria
  • 2002: Trapped – storyboard
  • 2001: Strzał w serce – storyboard
  • 2000: Bitwa o Ziemię – storyboard
  • 2011: W ciemności – II reżyseria, storyboard
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →