Poprzednia

ⓘ Janusz Rymkiewicz



                                     

ⓘ Janusz Rymkiewicz

W 1984 ukończył PWST w Warszawie. Jako lektor pracował m.in. dla stacji takich jak Polonia 1, Polsat 2, Tele 5. Czytał również filmy fabularne wydawane na płytach DVD oraz dialogi w filmach pornograficznych wydawanych w Polsce na kasetach VHS.

                                     

1. Lektor filmowy i telewizyjny

  • Program Między Wschodem a Zachodem – stacja Polsat 2 i Polsat News
  • Serial Projekt UFO – stacja Polonia 1
  • Serial Bill Cosby Show – stacja Polonia 1
  • Program Miasto nocą – stacja Polonia 1
  • Film Tajemnice Sahary – stacja Polonia 1
  • Film Anonimowi pożeracze ciał – film wydany na DVD
                                     

2. Wybrana filmografia

  • 2007: I kto tu rządzi – kierownik
  • 2003-2009: Na Wspólnej –
  • 2004: Oficer – strażnik więzienny Janusz
  • 2008: Czas honoru – gestapowiec
  • Kręgarz
  • Barman,
  • 1997-2009: Klan –
  • 1999: 13 posterunek – uciekinier ze szpitala psychiatrycznego
  • Ochroniarz w firmie "Power Of Sound” zajmującej się nagłośnieniem koncertów, w której pracuje Dariusz Kurzawski sezon 2003/2004
  • 2001: Miodowe Lata – bramkarz
  • 2003: M jak Miłość
  • Właściciel warsztatu blacharskiego sezon 1999/2000,
  • 2003: Zmruż oczy – policjant
  • 2001: Wiedźmin – Tavik, członek bandy Renfri
  • 2001: Przedwiośnie – oficer policji pod Belwederem
  • 1980: Dom
                                     

3. Polski dubbing

  • Strażnik odc. 4
  • Kamdor,
  • 2007: Power Rangers Operacja Overdrive –
  • 2006: Yin Yang Yo! –
  • Kioskarz odc. 36,
  • Policjant odc. 32,
  • Prezes Chciwców S.A. odc. 35,
  • Maskonur odc. 51
  • Reporter odc. 32,
  • Psycholog odc. 39,
  • Mieszkaniec Wysokowa #1 odc. 44,
  • Facetozaur odc. 34,
  • 2006-2009: H2O – wystarczy kropla – lektor odc. 40-46
  • 2002: Naruto –
  • Teuchi od odc. 98
  • Shino Aburame odc. 98,
  • 2005: Przygody Goździka Ogrodnika
  • 1997: Pokémon –
  • Główny Inżynier odc. 5,
  • Butch,
  • Ojciec Jamesa odc. 48
  • Matthew odc. 7,
  • Właściciel cyrku odc. 43,
  • 1997: Kacper i Wendy – Jeden z opętanych mężczyzn
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →