Poprzednia

ⓘ Zuzanna Szadkowski



                                     

ⓘ Zuzanna Szadkowski

Zuzanna Szadkowski – amerykańska aktorka polskiego pochodzenia. Najbardziej znana z roli Doroty w serialu Plotkara.

                                     

1. Życiorys

Urodziła się w Warszawie, ale dorastała już w Fort Wayne w stanie Indiana. W 1997 roku ukończyła R. Nelson Snider High School w Fort Wayne. Uczęszczała także do Blackhawk Middle School. Po ukończeniu szkoły, zaczęła pracę w teatrze w Nowym Jorku, a także w teatrach w Warszawie i Moskwie. W 2007 roku rozpoczęła karierę aktorską. Zadebiutowała w serialu Rodzina Soprano jako Elżbieta. Następnie pojawiła się w serialu Prawo i porządek: Zbrodniczy Zamiar jako Olga. Jednak największą sławę przyniosła jej rola w młodzieżowym serialu Plotkara, gdzie wciela się w postać Doroty - opiekunki dla rozpieszczonej Blair Waldorf w tej roli Leighton Meester.

                                     

2. Filmografia

  • 2009: Gdzie jest Joel Baum? Where Is Joel Baum? jako polska sprzątaczka
  • 2007–2012: Plotkara Gossip Girl jako Dorota
  • 2009: Guiding Light jako siostra Angelica
  • 2009: Chasing Dorota jako Dorota
  • 2011: Reborn jako Joyce film jest w produkcji
  • 2006–2007: Prawo i porządek: Zbrodniczy Zamiar Law & Order: Criminal Intent jako Olga
  • 2007: Rodzina Soprano The Sopranos jako Elzbieta
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →