Poprzednia

ⓘ Bartłomiej Kasprzykowski



Bartłomiej Kasprzykowski
                                     

ⓘ Bartłomiej Kasprzykowski

W latach 2001–2008 był aktorem Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie. Współpracował z teatrem In Vitro w Lublinie. W 2007 za grę w spektaklu Łukasza Witt-Michałowskiego Kamienie w kieszeniach otrzymał Grand Prix na Przeglądzie Teatrów Małych Form "Kontrapunkt” w Szczecinie i Grand Prix na Festiwalu Wiosna Teatralna w Bielsku-Białej. Obecnie gra w spektaklu Telewizja kłamie, którego jest reżyserem.

W latach 2005–2007 grał Wojciecha w serialu TVN Magda M. W 2007 wcielał się w postać tytułowego agenta Najsa Klopssa w serialu Halo Hans!. W latach 2008–2009 grał jedną z głównych ról w serialu TVN Teraz albo nigdy!. Od 2012 gra Pawła Strzeleckiego w serialu telewizji Polsat Przyjaciółki. Przez lata wcielał się też w rolę księdza Roberta w serialu TVP1 Ranczo.

                                     

1. Pozostałe przedsięwzięcia

Był finalistą dziewiątej edycji programu rozrywkowego TVN Taniec z gwiazdami 2009. Zwyciężył w czwartym sezonie programu Polsatu Twoja twarz brzmi znajomo 2015, którego następnie był jurorem w latach 2016–2017.

                                     

2. Życie prywatne

Jego pierwsze małżeństwo zakończyło się rozwodem. Obecnie jest związany z aktorką Tamarą Arciuch, z którą ma dwoje dzieci: syna Michała ur. 2009 i córkę Nadię ur. 2016.

                                     

3. Filmografia

  • 2015: Przekraczając granice – Eddie Belka seria 3, odcinek 10 Enemy of the People
  • 2013: Podejrzani zakochani – Albert Wolski
  • 1999: Świat według Kiepskich – policjant odc. 22
  • od 2019: W rytmie serca – przyjaciel Skorego, policjant
  • 2007: Hania – Janek Gabriel, przyjaciel Oli
  • 2016: Bodo – Żwirski odc. 3
  • 2011: Życie nad rozlewiskiem – dentysta Janusz Lisowski odc. 8
  • 1998: Syzyfowe prace – Andrzej Radek
  • od 2012: Przyjaciółki – Paweł Strzelecki
  • 2013–2014: Czas honoru – Antoni Karkowski
  • 2012: Hotel 52 – mąż Ireny odc. 60
  • 2011: Komisarz Alex – Grzegorz Szczerbiak odc. 5
  • 2014: Ojciec Mateusz – Daniel Rozen odc. 148
  • 2012: Nad rozlewiskiem – dentysta Janusz Lisowski odc. 9
  • 2005–2007: Magda M. – Wojciech Płaska, przyjaciel i wspólnik Piotra
  • 2014: Prawo Agaty – Karol Bandurski, ojciec Filipa odc. 79
  • 2010: Milczenie jest złotem – Jurek
  • 2009: Dom nad rozlewiskiem – dentysta Janusz Lisowski
  • 2011: Wszyscy kochają Romana – Roman
  • 2010: Duch w dom – dentysta
  • 2012–2013: Na dobre i na złe – Wywrocki
  • 2005: Karol. Człowiek, który został papieżem – kapitan Łukowski
  • 2008–2011, 2014–2016: Ranczo – ksiądz Robert
  • 2019: 39 i pół tygodnia – lekarz na SORze
  • 2007: Niania – Bartek odc. 82
  • 2009: Grzeszni i bogaci – Rodżer Blejk
  • 2008–2009: Teraz albo nigdy! – Robert Orkisz, mąż Marty
  • 2012: M jak miłość – Jerzy, kierownik ośrodka pomocy społecznej
  • 2000: Syzyfowe prace – Andrzej Radek
  • 2000: Nie ma zmiłuj – salesman Rysiek
  • 2007: Halo Hans! – Karol vel Jan Kos vel Hans Klopss, agent J-24


                                     

3.1. Filmografia Dubbing

  • 2010: Toy Story 3 – Ken
  • 2008: Asterix na olimpiadzie – Mordikus
                                     

4. Programy telewizyjne

  • 2015: Twoja twarz brzmi znajomo Polsat – uczestnik 4. edycji, zwycięzca
  • 2016-2017: Twoja twarz brzmi znajomo Polsat – juror
  • 2009: Taniec z gwiazdami TVN – uczestnik 9. edycji; w parze z Blanką Winiarską, zajął 2. miejsce
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →